Hřbitov

Seřadit: Nejlépe hodnocené




Hřbitov Komín Řezáčova 1276, 624 00 Brno-Komín

Hřbitov Komín

7 Recenze
Řezáčova 1276, 624 00 Brno-Komín
  • Bezbariérové parkování
  • Bezbariérový vstup
Pohřební služba Navrátil Uhlířské Janovice Jungmannova 345, 285 04 Uhlířské Janovice

Pohřební služba Navrátil Uhlířské Janovice

18 Recenze
Jungmannova 345, 285 04 Uhlířské Janovice
  • Bezbariérové parkování
Městský hřbitov v Třešti Unnamed Road, 589 01 Třešť

Městský hřbitov v Třešti

7 Recenze
Unnamed Road, 589 01 Třešť
  • Bezbariérové parkování
  • Bezbariérový vstup
Mezinárodní vojenský hřbitov Rakouská 552, Mladá, 289 24 Milovice

Mezinárodní vojenský hřbitov

7 Recenze
Rakouská 552, Mladá, 289 24 Milovice
  • Bezbariérové parkování
Centrální hřbitov Třinec, Folwark starý 739 61 Třinec

Centrální hřbitov Třinec, Folwark starý

7 Recenze
739 61 Třinec
  • Bezbariérové parkování
  • Bezbariérový vstup
Pohřební ústav Memories, Krnov Albrechtická 35a, Pod Bezručovým vrchem, 794 01 Krnov

Pohřební ústav Memories, Krnov

31 Recenze
Albrechtická 35a, Pod Bezručovým vrchem, 794 01 Krnov
Pohřební ústav/služba Memories nabízí komplexní pohřební služby, převozy nonstop po celé ČR i zahraničí. Máme vlastní chladící a mrazící zařízení. Disponujeme malou pietní síni pro privátní rozloučení. Kamenické práce. Balzamace. Květinová vazba a další služby.
  • Bezbariérové parkování
  • Bezbariérový vstup
Hřbitov Holešovice Veletržní 1502, 170 00 Praha 7-Holešovice

Hřbitov Holešovice

12 Recenze
Veletržní 1502, 170 00 Praha 7-Holešovice
  • Bezbariérové parkování
  • Bezbariérový vstup
Hřbitov Kryštofovo Údolí Kryštofovo Údolí 24, 460 01 Kryštofovo Údolí

Hřbitov Kryštofovo Údolí

6 Recenze
Kryštofovo Údolí 24, 460 01 Kryštofovo Údolí
  • Bezbariérové parkování
  • Bezbariérový vstup
Hřbitov Podolí Doudova 122, 147 00 Praha 4-Podolí

Hřbitov Podolí

6 Recenze
Doudova 122, 147 00 Praha 4-Podolí
Hřbitov Podolí - NEJSME SPRÁVA HŘBITOVA Adresa : Doudova 140 00 Praha 4 Praha - Podolí Otevírací
  • Bezbariérové parkování
  • Bezbariérový vstup
Židovský Hřbitov Městský hřbitov 325, 411 55 Terezín

Židovský Hřbitov

10 Recenze
Městský hřbitov 325, 411 55 Terezín
  • Bezbariérové parkování
  • Bezbariérový vstup

Doporučené recenze





Jan Palo
23.10.2023
Hřbitov městské části Praha-Petrovice
Komorní hřbitov (oproti třeba Vinohradským hřbitovům). Dobře udržovaný s dobrou dopravní dostupností jak MHD tak i autem. Parkoviště přímo u vstupu, samozřejmostí je voda a kontejner na odpad i lavičky k posezení. Myslím, že MČ Praha Petrovice se o hřbitov stará velmi dobře.
Hachiko
23.10.2023
Hřbitov, Ostrov nad Ohří
Poslední dobou tam je docela mrtvo
Marcela Neumannová
22.10.2023
Kostelní hřbitov Most
Zajímavé jak ten kostel přesunuly
Lubomira Demekova
22.10.2023
Hřbitov Litvínov
Čerstvý květy, příjemná obsluha.
czech unboxtherapy
22.10.2023
Ústřední hřbitov Neředín
Dobře udržovaný hřibtov s množstím zeleně. Je zde mnoho pomníků a míst k sezení. Doporučuji k přemýšlení, je zde klidněji než v parku.
Martin Vypustak
22.10.2023
Nový hřbitov
Pekne prostredie na posledný odpocinok
Vladimir Pecha
21.10.2023
Fürstenberská hrobka v Nižboru
Knížecí hrobka Fürstenbergů v Nižboru je podzemní stavba z roku 1787 založená po zákazu Josefa II. pohřbívat v kostelích. Fürstenbergům patřil Nižbor od 1. pol. 18. stol. do r. 1929. Původně měli odpočívat v podzemních prostorách pod zámeckým kostelem Povýšení sv. Kříže. V hrobce bylo pochováno 14 osob a vlastní podzemní prostor hrobky je dnes nepřístupný.Celému prostranství vévodí velký litinový kříž s pozlacenou figurou Krista, který byl odlit kolem r. 1860 v bývalých knížecích slévárnách v nedalekém Novém Jáchymově. Na novogotickém podstavci je v němčině novozákonní nápis z Janova evangelia. Schodiště do hrobky zakrývá čtvrttunová litinová deska s fürstenberským erbem a latinským nápisem. Hrobku samotnou tvoří malý horizontálně přepažený prostor. Předpokládá se, že se původně skládala z několika podlaží. Trojboký růžový mramorový pomník stával až do r. 1824 na hrobce, poté byl uložen na zámku a začátkem 90. let 19. století byl znovu zasazen v areálu hrobky, blíže ke vstupní bráně. Jen pár metrů od něj zdobí parkový areál litinová figura andělíčka.V 50. a 60. letech 20. století byla hrobka několikrát vykradena. V r. 2014 byla zrekonstruována a zároveň areál celkově upraven. V době rekonstrukce byly rakve s ostatky uloženy v kryptě zámecké kaple. U pohřebiště, v ohybu ulice Křivoklátská ulice, stojí sloupekek se sochou svatého Jana Nepomuckého ve stylu venkovského baroka.The Fürstenberg Prince's tomb in Nižbor is an underground building from 1787, founded after the ban of Joseph II. to bury inside the churches. The Fürstenbergs possessed Nižbor from the first half of the 18th century until 1929. They originally intented to rest in the underground premises under the chateau church of the Ascension of Sts. Crisis. There were 14 people buried in the tomb and the underground part is now inaccessible.The whole area is dominated by a large cast-iron cross with a gilded figure of Christ, which was made around 1860 in the former princely foundries in nearby Jáchymov. On the Neo-Gothic base there is the New Testament inscription in John's Gospel in German language. The staircase is enclosed by a quarter-tone cast-iron slab with a fürstenberg coat of arms and a Latin inscription. The tomb itself forms a small horizontal space. It is supposed to be originally consisted of several floors. The triple-sided pink marble monument stood at the tomb until 1824, then was deposited in the castle and in the early 1990s it was set in the tomb area again, closer to the entrance gate. Just a few meters away, the park area is decorated with a cast-iron figure of a chandelier.In the 1950s and 1960s, the tomb was robbed several times. It was reconstructed and the premises were completely modified in 2014. At the time of the reconstruction, the coffins with the remains were deposited in the crypt under the chapel. Nearby the burial ground, in the bend of Křivoklátská Street there is a column with a statue of St. Jan of Nepomuk in the style of rural Baroque.
Alon Mitsevich
21.10.2023
Starý židovský hřbitov
Definitely without a doubt our favorite place in Prague, looks a bit unreal even , it is so creepy special and beautiful.When we were here there was little bit of fog just like in some kind of a horror movie.We could have spent here a lot of hours looking and photographing but we bought the combined ticket for all the Jewish places so we had to carry on.It is not allowed to walk near the graves and tombstones just along the path that goes around and a bit inside.
Světlana Šebestová
21.10.2023
Hřbitov Mladé
Bylo by fajn kdyby hřbitov byl otevřený o dušičkách aspoň do 21:00.
Zuzana Shilla Nováková
21.10.2023
hřbitov Dolní Lutyně
Jeden z nejlépe situovaných a udržovaných hřbitovů, které jsem navštívila. Byla jsem velice překvapena velikostí i terénem, kdy se hroby vyvažují do svahu. Když dojdete na samý vrch, nabízí se vám nádherný výhled na kostel. Tam stojí za to, mít hrobové místo... Už se příliš nevidí otevřené kostely, což je velice smutné, když by měly mít pro své ovečky dveře otevřeny kdykoli. Respektive zde za mříží se dalo podívat do jeho prostor, a že jde o opravdu udržovaný kostel! Co se týče hřbitova, ač dle nebožtíků a popisků kolem působí jako polský, architektonicky je spíše židovský - hroby zde mají velmi skromné rozestupy na šířku i délku, ustavení je prakticky bez logiky, úzké cestičky mezi hroby a velmi domácká atmosféra urnového háje s klikatou cestičkou i dostatkem vegetace. Ovšem pouze zde, jinak na celý hřbitov svítí přímé slunce, což je velice nepříjemné. Staré monumentální hroby a hrobky zde nečekejte i přesto, že se zde najde pár soch, dominantou tohoto hřbitova je maximálně náhrobek v podobě velkých presypacích hodin, avšak to jde o současný prvek. Jinak za mne byl dominantou už jen pohled od kostela na celou horu hrobů, kterou jsem měla procházkou před sebou. Hroby jsou ve většině ve skvělém stavu, případně po renovaci, překvapením byly toalety, které by po 40 letech zasloužily renovaci, a které by měly být součástí všech hřbitovů a rozhodně tím nemyslím ono plastové, mobilní, nedůstojné obludárium. Takže po studijních letech, kdy jsem pravidelně jezdila kolem a viděla od cesty maximálně věž kostela, jsem konečně navštívila asi nejhezčí hřbitov v okolí, který by mohl z fleku zastoupit roli zámku.